Gastenboek

Wat een mooi concert hebben we gegeven. Complimenten voor alle zangers en zangeressen. Wat werd er mooi gezongen. En wat werd er goed gekeken naar de dirigent. Het was voor mij genieten. Vooral in het Ave Verum en King of glorius waren momenten van schoonheid en bevlogenheid te vinden.

Dirigent: Arjan van der Roest

Het is lang geleden dat onze recreatiezaal zo gevuld was. Ontzettend leuk dat er zoveel belangstelling was, er moesten zelfs programma's bij worden gemaakt! We begonnen met samenzang, met daarna afwisselend blokjes met koorliederen en samenzang. Ook was er een instrumentaal stuk over een psalm die de bewoners altijd erg aanspreekt, namelijk een bewerking van psalm 42. Ik hoorde achteraf veel bewoners praten over herinneringen van vroeger:

  • "Dat lied werd gezongen bij mijn belijdenis."
  • "Deze liederen zongen wij ook op het koor, waar ik zoveel jaren lid van was."
  • "Ik kende alle liederen!" (een bewoner zegt dit met een gulle lach op zijn gezicht)

En daar gaat het ook om! Iets wat bekend is, is een extra vreugde om naar te luisteren. En wat was het mooi dat we samen afsloten met: "De Lichtstad". Het klonk erg mooi harmonisch en was een heel mooi einde van een geslaagde avond. Het moge duidelijk zijn dat dit voor herhaling vatbaar is.

Activiteitenbegeleidster Verzorgingstehuis "De Honskamp", Lunteren: Wendela Eilander

We zitten weer in de veertigdagentijd, de tijd waarin we het sterven van Jezus gedenken. Dit was op 1 maart goed te merken in zaal Essen. Daar zong het christelijke regiokoor uit Otterlo voor een volle zaal een aantal liederen waarin het lijden en sterven van Jezus aan bod kwam. Het was een interactieve mix tussen koorzang, instrumentale muziek en samenzang.

We hebben samen liederen gezongen die normaal niet veel gezongen worden. De samenzang werd daar wat rustiger van, toch is het altijd weer mooi om nieuwe liederen te horen over Jezus, die met liefde over mensen is bewogen en met mensen is begaan. Dat deed ook dit koor ons weer duidelijk horen. We hebben daarnaast nog naar het schitterende lied ‘Abba Vader’ mogen luisteren. Dit lied werd gespeeld door Evert van de Kamp op de piano en Corine Hendriksen op de panfluit. Het koor heeft ook een solist in huis, Gerhardus de Weerd, hij is een tenor. Hij heeft onder begeleiding van pianospel een aantal mooie liederen ten gehore gebracht.

Zo hebben we met elkaar een hele mooie avond gehad met een veelkleurig koor. Na de uitvoering hebben we nog gezellig wat gedronken en konden mensen paaseieren kopen en prachtige, door bewoners zelfgemaakte kaarten. Het geld wordt besteed aan Norschoten zelf. Op deze manieren kunnen prachtige ontmoetingen, zoals deze avond, ook in de toekomst plaatsvinden. Al met al was het een fijne en vreugdevolle avond.

Vrijwilliger: Herwin Top

Ook een bijdrage aan dit gastenboek? Stuur via onze contactpagina een mail.

Repetitieavond

Elke donderdagavond repeteert het koor in gebouw Eben Haëzer, naast de Nederlands Hervormde Kerk, Kerkstraat 6 te Otterlo van 19.45 uur tot 21.45 uur. 1 maal per maand oefent het mannenensemble. 

1 maal per maand wordt de piano bespeelt door Johan Wentink, die het koor ook begeleid als er een optreden is in een verzorgings- of bejaardenhuis.

Lid worden?

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wilt u eerst kennismaken met ons koor, kom dan eens een repetitieavond bijwonen/meezingen en wees onze gast. U zult merken dat er naast het serieuze instuderen van nieuwe muziek ook ruimte is voor ontspanning.

© Christelijk Streekkoor Otterlo. Alle Rechten Voorbehouden
Ontwerp en Realisatie: Offroad Media uit Ede